Fejlesztések


 

 


Fejlesztések

A 2010-2014. közötti ciklus folyamán számos fejlesztési pályázatot adtunk be, és nyertünk meg. Ezek kapcsán igyekeztünk kihasználni a lehetőségeket, olyan beruházásokat és fejlesztéseket használtunk ki, melyek a falu érdekeit szolgálják, és elősegítik a szebb környezet, az élhetőbb település kialakítását, és némi komfortot is visznek a mindennapokba.

A Polgármesteri Hivatalhoz tartozó klubhelyiséget újítottuk fel, nyílászáró csere és parkettázás után a festést követően új számítógépekkel szereltük fel a termet, biztosítva ezzel, hogy bárki számára hozzáférhető legyen az internet és a számítógép adta lehetőségek.

A Polgármesteri Hivatalban is megvalósult a nyílászárók cseréje, valamint a laminált padló lerakása, kifestés.

A Művelődési Ház, a Polgármesteri Hivatal, az Orvosi rendelő és a Ravatalozó teljes festése és mázolása igen csak elkelt már. Ezzel kulturáltabbá váltak ezek az intézmények.

A Művelődési Ház hátsó udvarában egy sziklakert és partfal fogó támfal került kialakításra, és a virágosítással, parkosítással nagyon szép környezet alakult ki.

A Könyvtár 40 éves parkettáját felszedve , újra parkettázva és kifestve várja a látogatóit. Az új függönyök szebbé teszik a termeket.

A lakodalmas ház álmennyezetének kialakítására is már nagy szükség volt. Eddig a madarak és bogarak be tudtak repülni, ma már kulurált környezet és körülmények várják a rendezvények látogatóit, és rendezőit.

A Művelődési Ház előterében is elkészült az álmennyezet, ezzel csaknem 2 m-el hoztuk lejjebb a plafont. Ennek következtében sokkal kevesebb lett a fűtés ára, és tetszetősebb lett e terem, melyben kisebb rendezvényeket, összejöveteleket is meg lehet tartani.

A községben található korlátok és kerítések, valamint a temetőbe vezető úton a magasság korlátozó sorompó is felújításra került, illetve a hiányzó darabok elkészültek. A frissen festett elemek most már biztonságosan védik a közlekedőket.